Gräddfilssill med rom

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Gräddfilssill med rom

Gräddfilssill är ett krämigt och lyxigt inslag på sillbordet. Med mild gräddfilssås, salt rom och salladslök är den här sillen lätt att gilla och lätt att göra! En riktig stämningshöjare!

Gräddfilssill med rom
Gräddfilssill med rom

Ingredienser

  • 400 gsaltad sill, eller kryddade sillfiléer
  • 1 dlVatten
  • 1 dlVinäger 7 %, eller vitvinsvinäger
  • 50 gSocker, finkornigt
  • 1 paketgräddfil
  • 1 Lök, liten, finhackad
  • 4 mskdill, hackad
  • 4 Salladslökar
  • 50 grom från öring, löjrom, stenbitsrom eller annan rom
  • rågbröd, till servering
  • knäckebröd, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gräddfilssill med rom