Vitello tonnato – kalv med tonfiskröra

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Vitello tonnato – kalv med tonfiskröra

Vitello tonnato är ett klassiskt italienskt recept på kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. Garnera med basilika, pinjenötter och hyvlad parmesan. Servera till lunch, på buffébordet eller som förrätt.

Vitello tonnato är kalv med tonfiskröra.
Vitello tonnato är kalv med tonfiskröra.

Ingredienser

  • 500 gkalv, stek eller filé
  • 4 vitlöksklyftor, oskalade
  • 1 burkartonfisk i olja
  • 1 dlMajonnäs
  • 0,5 citron, saften
  • 2 mskkapris, liten
  • 2 mskpersilja, hackad
  • 1 mskdragon, eller basilika, hackad
  • 3 mskpinjenötter, rostade
  • 50 gparmesan
  • rucola
  • basilika
  • Salt och svartpeppar
  • smör, till stekning
  • Olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vitello tonnato – kalv med tonfiskröra