Av Fabian Olli Johansson

Fabbes gröna sparrissoppa

Av Fabian Olli Johansson

Vad tycker du?

Fabbes gröna sparrissoppa

(1)

Det våras för sparrisen – och då hör det väl till att laga en krämig och god sparrissoppa.

Receptkreatören Fabian Olli Johanson tycker soppan passar lika bra som en lyxig förrätt eller en riktigt härlig lunch.

Sparrissoppa – som lyxig förrätt eller riktigt härlig lunch.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Grön sparris
2
potatisar, stora av fast sort
0.5
Purjolök
2
vitlöksklyftor
2
lagerblad
3 dl
Vitt vin, torrt
2 dl
grädde
1 dl
Crème fraiche
5 dl
Hönsbuljong, alt. grönsaksbuljong
65 g
färsk spenat

Gör så här

1
Skär den nedre, träiga delen av sparrisen i små bitar, spara separat och fortsätt sedan att skära resterande sparris i jämstora bitar. Snitta purjolöken på längden så att alla lager syns tydligt, Spola bort eventuell jord och smutts under rinnande vatten. Skala vitlöksklyftorna och skär dem tunt tillsammans med purjolöken. Skala potatisen och skär den i centimeterstora bitar.
2
Värm en kastrull på medelvärme, gå i med lite olivolja. Fräs purjolök, vitlök, nedre sparrisslantar och lagerblad i cirka tre minuter. Det ska inte uppstå någon färg, rör därför om i fräset med jämna mellanrum. Tillsätt potatis och vitt vin, låt koka tills att hälften av vinet återstår. Gå därefter i med grädde, crème fraiche och buljong.
3
När potatisen kokat mjuk går du i med sparrisbitarna som får koka med de sista två minuterna. Mixa soppan slät i en kannmixer tillsammans med spenaten Smaka av med salt, peppar och lite citronjuice.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Focaccia med vårens smaker

  2. Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fabian Olli Johanson – Kock
    3. Soppa
    4. Sparrisrecept
    5. Lunch
    6. Förrätter
decoration divider

Fabian Olli Johanson – Kock

Visa alla

Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.