Fabian Olli Johansson

Av Fabian Olli Johansson

Fabbes gröna sparrissoppa

Av Fabian Olli Johansson

(2)

Vad tycker du?

Fabbes gröna sparrissoppa

Det våras för sparrisen – och då hör det väl till att laga en krämig och god sparrissoppa.

Receptkreatören Fabian Olli Johanson tycker soppan passar lika bra som en lyxig förrätt eller en riktigt härlig lunch.

Ingredienser

500 gGrön sparris
2 potatisar, stora av fast sort
0,5 Purjolök
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
3 dlVitt vin, torrt
2 dlgrädde
1 dlCrème fraiche
5 dlHönsbuljong, alt. grönsaksbuljong
65 gfärsk spenat
Sparrissoppa – som lyxig förrätt eller riktigt härlig lunch.
Sparrissoppa – som lyxig förrätt eller riktigt härlig lunch.

Gör så här

1
Skär den nedre, träiga delen av sparrisen i små bitar, spara separat och fortsätt sedan att skära resterande sparris i jämstora bitar. Snitta purjolöken på längden så att alla lager syns tydligt, Spola bort eventuell jord och smutts under rinnande vatten. Skala vitlöksklyftorna och skär dem tunt tillsammans med purjolöken. Skala potatisen och skär den i centimeterstora bitar.
2
Värm en kastrull på medelvärme, gå i med lite olivolja. Fräs purjolök, vitlök, nedre sparrisslantar och lagerblad i cirka tre minuter. Det ska inte uppstå någon färg, rör därför om i fräset med jämna mellanrum. Tillsätt potatis och vitt vin, låt koka tills att hälften av vinet återstår. Gå därefter i med grädde, crème fraiche och buljong.
3
När potatisen kokat mjuk går du i med sparrisbitarna som får koka med de sista två minuterna. Mixa soppan slät i en kannmixer tillsammans med spenaten Smaka av med salt, peppar och lite citronjuice.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fabbes gröna sparrissoppa