Fabbes gröna sparrissoppa
Det våras för sparrisen – och då hör det väl till att laga en krämig och god sparrissoppa.
Receptkreatören Fabian Olli Johanson tycker soppan passar lika bra som en lyxig förrätt eller en riktigt härlig lunch.
Ingredienser
- 500 gGrön sparris
- 2 potatisar, stora av fast sort
- 0,5 Purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 3 dlVitt vin, torrt
- 2 dlgrädde
- 1 dlCrème fraiche
- 5 dlHönsbuljong, alt. grönsaksbuljong
- 65 gfärsk spenat
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fabian Olli Johansson
Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.
Visa 8 recept