Pasta vodka med räkor

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Pasta vodka med räkor

Pasta à la vodka, även kallad vodkapasta, med krämig tomatsås, räkor och rucola gör alla smaklökar nöjda!

Om du använder scampi eller jätteräkor, se till att de kommer från en godkänd och certifierad räkodlare.

Pasta vodka med räkor och vitlöksbröd
Pasta vodka med räkor och vitlöksbröd

Ingredienser

  • 500 gspaghetti, eller linguini
  • 500 gjätteräkor, råa, skalade och rensade
  • Olivolja
  • 100 gRuccolasallad
  • 0,5 krukaBasilika, färsk
  • salt och malen peppar

Krämig tomatsås med vodka

  • 800 gkonserverade tomater
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • Olivolja
  • 1 dlVodka
  • 1 nypatorkad chili, eller en nypa chiliflakes
  • 1 nypasalt
  • 1 nypasocker
  • 2 stjälkarbasilika, färsk
  • 2 dlgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pasta vodka med räkor

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.