Pasta vodka med räkor
Pasta à la vodka, även kallad vodkapasta, med krämig tomatsås, räkor och rucola gör alla smaklökar nöjda!
Om du använder scampi eller jätteräkor, se till att de kommer från en godkänd och certifierad räkodlare.
Ingredienser
- 500 gspaghetti, eller linguini
- 500 gjätteräkor, råa, skalade och rensade
- Olivolja
- 100 gRuccolasallad
- 0,5 krukaBasilika, färsk
- salt och malen peppar
Krämig tomatsås med vodka
- 800 gkonserverade tomater
- 4 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 Schalottenlök, finhackad
- Olivolja
- 1 dlVodka
- 1 nypatorkad chili, eller en nypa chiliflakes
- 1 nypasalt
- 1 nypasocker
- 2 stjälkarbasilika, färsk
- 2 dlgrädde
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.