Vit pizza med kantareller
Vit pizza toppad med stekta kantareller, tryffelsalami och balsamicosyltad lök är otroligt gott, och lättare att göra än man kan tro. Du kan byta ut tryffelsalami mot annan italiensk salami eller skinka. Den syltade löken som blir över kan sparas i kylskåp en vecka och användas till grytor, pasta eller på en lyxig macka.
Ingredienser
Balsamicosyltad lök
- 500 gsteklökar, skalade
- 4 dlÄppelcidervinäger
- 0,5 dlOlivolja
- 3 dlVatten
- 80 gSocker
- 1,5 tskSalt
- 0,5 tskhel svartpeppar
- 1 dlBalsamvinäger
- timjankvistar
Pizza
- 1 pizzabotten
- 1 vitlöksklyfta
- 100 gKantareller, rensade
- 2 mskCrème fraiche, eller mascarpone
- 1 näveparmesan
- 1 näveriven ost, gärna mozzarella
- salami, italiensk tryffelsalami eller fänkålssalami
- syltad lök, enligt recept ovan, kan uteslutas
- Olivolja, till servering
- basilika, eller hackad persilja
- Flingsalt
- Peppar