Laga kroppkakor: Så ska de smaka

Av John Edgren

Vad tycker du?

Laga kroppkakor: Så ska de smaka

(5)

Fira potatisens dag med klassiska kroppkakor.

Snart kommer kocken Pernilla Elmquist ge den svenska ikonen nytt liv i sin foodtruck.

Testa hennes mormors originalrecept, som garanterat är värt besväret.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Potatis
2.5 dl
Vetemjöl
1
ägg
200 g
rimmat fläsk
1
Gul lök
1 tsk
mald kryddpeppar
Salt
4 dl
Lingon
2 dl
Socker
150 g
Smör

Gör så här

1
Dag 1: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den kallna över natten.
2
Tärna fläsket fint. Finhacka löken.
3
Stekfläsk och lök och krydda med kryddpeppar. Låt stå i kylen över natten.
4
Rör lingon och socker tills sockret löst sig.
5
Dag 2: Skala och pressa potatisen i potatispress och blanda med mjöl, ägg, och salt.
6
Forma en lång rulle av potatissmeten och skär den i tolv lika stora bitar.
7
Tryck ett hål i mitten av bullen och lägg i en sked fläsk- och lökblandning. Slut kakan igen.
8
Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
9
Smält smöret i en kastrull. Häll av det klara smöret i en serveringsskål och häll bort bottensatsen.
10
Servera kroppkakorna med lingon och smör.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hemgjorda kroppkakor med lingonsylt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Gratinerad köttbullsmacka

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås