Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

Av Godare

Vad tycker du?

Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

(3)

Glasnudelsallad med nötter. Så oemotståndlig. Här kommer den med grillad rostbiff i skivor.
– Den är inte bara god utan också superspeedy, säger Jennie Walldén.
Recept ur hennes kokbok ”Mycket smak på nolltid”.

Rostbiff och jordnötter i salladen.

Ingredienser

Sallad

100 g
glasnudlar
0.5
gurka
0.5
morot
2
Salladslökar
0.5
röd paprika
1 bunt
koriander, liten
70 g
Babyspenat
100 g
Rostbiff, tunt skivad
1 bunt
mynta, liten
1 näve
rostade och saltade jordnötter

Dressing

1
Lime, zest och färskpressad saft
1
vitlöksklyfta
2 tsk
ingefära, riven
2 msk
fisksås
1 tsk
srirachasås, eller sambal oelek
1.5 msk
farinsocker

Gör så här

1
Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ner saften. Riv vitlöken. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha och socker. Smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Ställ åt sidan.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl, klipp tvärsöver och lägg i en stor salladskål.
3
Skala gurkan och klyv på längden. Skrapa ur kärnorna och skiva. Strimla moroten med en potatisskalare och skiva salladslöken. Skär paprikan i munsstora bitar. Grovhacka korianderstjälkarna men spara bladen. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt.
4
Dela rostbiffen i munsbitar och lägg överst på salladen. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter. Ät och njut.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

  2. Five spice – tofu i grönt sällskap

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Asiatisk mat
decoration divider

Sallad

Visa alla

Blomkålscouscous

Melon- och fetasallad

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple