Pannacotta med lingon
Pannacotta med lingon – underbart god efterrätt.
Tänk på att efterrätten behöver stå och stelna i frysen i 45 minuter och sedan i kylen.
Ingredienser
Ingredienser
1.5 blad
gelatin
3 dl
vispgrädde
3 msk
Socker
2
kanelstänger
4
portionsformar, små
1 dl
rårörda lingon
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2
Koka upp grädden, sockret och kanelstängerna i en kastrull. Dra av värmen och rör ner gelatinbladen.
3
Fördela det mesta av lingonen i formarna men spara några bär till dekoration.
4
Fiska upp kanelstängerna och häll grädden i formarna. Ställ i frysen 45 minuter och flytta sedan över till kylen.
5
Garnera med lite lingon och servera.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen