Somaliska pannkakor med kardemumma
Malawax – tunna pannkakor med smak av kardemumma. Bred på lite smör och socker eller honung medan de är varma.
– Det här är riktiga barndomsfavoriter som mamma lagade till frukost, säger matbloggaren Khadija Mohamud.
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
mjöl
6 dl
mjölk
1 tsk
Kardemumma, mald
2 msk
socker
2 msk
olja
2
ägg
en nypa salt
smör och olja, till stekning
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke.
2
Vispa ägg i en annan bunke och tillsätt mjölk, olja och häll över till mjölblandningen lite i taget.
3
Rör till smeten är klumpfri. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek pannkakorna tills de fått fin färg. Pensla med smör innan du vänder. Upprepa tills du har använt all smet.
4
Servera med valfritt tillbehör. I Somalia äts de med smör och socker med det går lika bra med sylt och grädde.