Somaliska pannkakor med kardemumma

Av Godare

Vad tycker du?

Somaliska pannkakor med kardemumma

(42)

Malawax – tunna pannkakor med smak av kardemumma. Bred på lite smör och socker eller honung medan de är varma.
– Det här är riktiga barndomsfavoriter som mamma lagade till frukost, säger matbloggaren Khadija Mohamud.

Malawax är tunna pannkakor med smak av kardemumma.

Ingredienser

Ingredienser

4 dl
mjöl
6 dl
mjölk
1 tsk
Kardemumma, mald
2 msk
socker
2 msk
olja
2
ägg
en nypa salt
smör och olja, till stekning

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke.
2
Vispa ägg i en annan bunke och tillsätt mjölk, olja och häll över till mjölblandningen lite i taget.
3
Rör till smeten är klumpfri. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek pannkakorna tills de fått fin färg. Pensla med smör innan du vänder. Upprepa tills du har använt all smet.
4
Servera med valfritt tillbehör. I Somalia äts de med smör och socker med det går lika bra med sylt och grädde.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Khadijas recept på somaliskt ris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame