Mild curry med lökpakora
Punjabi kadhi pakora är en mild curry med friterad lök. Såsen har en underbar syrlighet från yoghurt och görs tjock med hjälp av kikärtsmjöl.
Recept ur ”Green India” av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.
Ingredienser
Kadhi
- 2,5 dlnaturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- 3,5 dlVatten
- 0,5 tskgurkmeja
- 0,5 tskChilipulver, kan uteslutas
- 1 tskSalt
- 0,75 dlKikärtsmjöl
Tadka
- 2 mskneutral olja
- 1 tskhela spiskumminfrön
- 0,5 tsksenapsfrön, bruna
- 1 Lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 mskingefära, finhackad
- 2 röda chilifrukter, torkade
- 0,5 tskGaram masala
Lökpakora
- 3 lökar, tunt skivade
- 1 Chilifrukt, grön, finhackad
- 3 dlKikärtsmjöl
- 0,5 tskFänkålsfrön
- 0,5 tskgurkmeja
- 0,5 tskChilipulver
- 1 tskSalt
- 2 dlVatten, cirka
- 1 lneutral olja, cirka, att fritera i
Servering
- ris, kokt