Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

(55)

En härlig grönkålssoppa är perfekt att blanda vardagsmaten med. Använd fryst eller färsk grönkål och smaksätt med muskot och vitlök.

Grönkålssoppa, värmande, nyttigt och gott.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
grönkål, fryst och hackad (eller färsk förvälld)
1
Gul lök
1
vitlöksklyfta
3 msk
Smör
0.5 tsk
Muskotnöt, malen
2 msk
Vetemjöl
8 dl
Grönsaksbuljong, eller vatten
1 tsk
Salt
Vitpeppar, ur kvarn

Gör så här

1
Tina grönkålen eller använd färsk som förvällts i saltat vatten.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och muskot i smöret i en stor kastrull.
3
Lägg i grönkålen och fräs i ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet, rör om och häll i buljongen, rör om. Låt koka cirka 10–15 minuter. Salta och ta ett par varv med pepparkvarnen.
4
Vill du ha en slätare soppa kör du den i en mixer.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så kokar du julskinkan saftig

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika