Morotssoppa med ingefära – solgul goding

Av Godare

(81)

Vad tycker du?

Morotssoppa med ingefära – solgul goding

Morotssoppans härligt gula färg sätter fart på aptiten. Den lena soppan får ett extra sting av ingefära – och om du vill – lite chili.

Härligt gul morotssoppa med sting av ingefära.
Härligt gul morotssoppa med sting av ingefära.

Ingredienser

500 gmorötter
1 bakpotatis
1 Gul lök
2 mskingefära, riven (färsk)
1 tskröd chili, hackad (valfritt)
1 mskOlivolja
1 lGrönsaksbuljong, vatten och tärning eller utspädd fond
vispgrädde
Salt och peppar
1 skvättgräddfil
1 kvistpersilja

Gör så här

  1. Tvätta av morötterna men skala dem inte. Skala potatis, lök och ingefära. Skär grönsakerna i mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin om du vill ha lite hetta. Fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan. Häll på buljongen och grädden. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka, cirka 10 minuter.
  2. Mixa soppan slät med stavmixer eller blender och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.
  3. Häll upp i djup tallrik och droppa runt lite gräddfil, dekorera med ett blad persilja.
  4. Servera soppan med ett gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Morotssoppa med ingefära – solgul goding