Morotssoppa med ingefära – solgul goding
Morotssoppans härligt gula färg sätter fart på aptiten. Den lena soppan får ett extra sting av ingefära – och om du vill – lite chili.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
morötter
1
bakpotatis
1
Gul lök
2 msk
ingefära, riven (färsk)
1 tsk
röd chili, hackad (valfritt)
1 msk
Olivolja
1 l
Grönsaksbuljong, vatten och tärning eller utspädd fond
vispgrädde
Salt och peppar
1 skvätt
gräddfil
1 kvist
persilja
Gör så här
1
Tvätta av morötterna men skala dem inte. Skala potatis, lök och ingefära. Skär grönsakerna i mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin om du vill ha lite hetta. Fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan. Häll på buljongen och grädden. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka, cirka 10 minuter.
2
Mixa soppan slät med stavmixer eller blender och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.
3
Häll upp i djup tallrik och droppa runt lite gräddfil, dekorera med ett blad persilja.
4
Servera soppan med ett gott bröd.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen