Chokladmuffins med frosting
Toppa dina chokladmuffins med frosting och de når helt nya nivåer – dessutom ser de otroligt proffsiga ut. Med en sprits är det lätt att få det fint. Här är receptet på saftiga chokladmuffins med en frosting som smälter i munnen.
Ingredienser
Ingredienser
4 msk
Kakao
1 dl
kokande vatten
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
2 tsk
Vaniljsocker
100 g
Smör
1.5 dl
strösocker
2
ägg
200 g
Mörk choklad, 70 %
Frosting
100 g
Smör, mjukt
500 g
florsocker
3 msk
Kakao
2 msk
starkt kaffe, kallt
Gör så här
1
Rör ut kakaon i det kokade vattnet och rör tills allt har löst upp sig. Låt svalna.
2
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3
Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt ett ägg i taget.
4
Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
5
Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
6
Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
7
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.
8
Frosting: Vispa smöret mjukt och med elvisp, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart.
Rör i kakao och kaffe. Fortsätt att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt.
Skrapa ner frostingen i en spritspåse och börja spritsa!
9
Spritsa så här: Välj vilket spritsmunstycke du ska använda. Prova att spritsa på en tallrik innan du börjar spritsa på dina muffins så ser du hur det blir. Testa att vinkla spritsen åt olika håll för bästa resultat.
Ta ett djupt andetag. Var säker på handen och bestämd. Börja spritsa i mitten och fortsätt i en cirkel ut mot kanten. Avsluta med ett bestämt knyck uppåt/inåt. Voila! Visst blev det snyggt!
Toppa med lite strössel, flagad mandel, färska bär eller något annat du gillar.