Paolo Robertos fyllda fläskkotletter

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Paolo Robertos fyllda fläskkotletter

(57)

Fyllda fläskkotletter med ugnsbakad potatis - Fläskkotletter är goda bara stekta i pannan. Men med alla de härliga smakerna som finns i receptet når kotletterna helt nya höjder, säger Paolo Roberto.

Fyllda fläskkotletter med ugnsbakad potatis.

Ingredienser

Ingredienser

4
fläskkotletter med ben, jämnt skurna
2
Schalottenlökar
12
oliver
75 g
Salami
2 tsk
Rosmarin, finhackad och färsk
Vitt vin
2 msk
Olivolja
Salt och peppar
800 g
Potatis, skalad och skuren i klyftor
2 msk
Olivolja
1 msk
Rosmarin, torkad
Salt och peppar
tandpetare

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
För att få en ”ficka” för fyllningen, putsa köttet och skär ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor.
3
Grovhacka löken, hälften av oliverna, salamin och rosmarin (1 matsked) i en mixer eller matberedare.
4
Fyll kotletterna med fyllningen och fäst samman med tandpetare.
5
Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Tillsätt olivolja (2 matskedar), strö över rosmarin, salt och peppar. Rör om så att allt blandas väl. Sätt in formen i ugnen och rosta potatisen i cirka 15–20 minuter.
6
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och bryn kotletterna så att de får en gyllenbrun färg på bägge sidor. Sänk värmen och tillsätt vin, rosmarin och resten av oliverna. Låt kotletterna puttra under lock i cirka 15 minuter. Smaka av vinskyn med salt och peppar.
7
Servera med en fräsch sallad gjord på blandade salladssorter. Dressing: 3 msk olivolja, 1 msk citronsaft och salt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bolognese – så blir den god och smakrik

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås