Tofuklämmor

Av Godare

Vad tycker du?

Tofuklämmor

(2)

Tofuklämma i stället för renklämma? Absolut! Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn och blanda med bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Gott!

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert.

Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.

Ingredienser

Ingredienser

230 g
tofu, rökt
2
Salladslökar
380 g
vita bönor, stora
1 krm
Liquid smoke
4 msk
pepparrot, på tub
0.5
citron, saften
50 g
Rucola
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar
6
tunnbröd, mjuka

Gör så här

1
Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn. Strimla salladslöken tunt.
2
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Vänd ner salladslök, tofu och rucola. Häll i lite vatten om det blir för tjockt och svårt att röra runt. Smaka av med salt och peppar tills du är nöjd.
3
Bred rikligt med röra på varje tunnbröd och rulla ihop.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

  2. Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

  3. Granolabar med hasselnötter och torkad frukt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika