Tofuklämmor

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Tofuklämmor

Tofuklämma i stället för renklämma? Absolut! Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn och blanda med bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Gott!

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert.

Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.
Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.

Ingredienser

230 gtofu, rökt
2 Salladslökar
380 gvita bönor, stora
1 krmLiquid smoke
4 mskpepparrot, på tub
0,5 citron, saften
50 gRucola
2 mskVatten
Salt och svartpeppar
6 tunnbröd, mjuka

Gör så här

1
Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn. Strimla salladslöken tunt.
2
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Vänd ner salladslök, tofu och rucola. Häll i lite vatten om det blir för tjockt och svårt att röra runt. Smaka av med salt och peppar tills du är nöjd.
3
Bred rikligt med röra på varje tunnbröd och rulla ihop.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tofuklämmor