Ölkokta musslor med kaprismajonnäs
Det här är en variant på vinkokta musslor som får sällskap av en kraftfull majonnäs och krispig citronpotatis. Recept ur kokboken ”Eat good” av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.
Ingredienser
- 2 kgBlåmusslor med skal
- 2 Schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 stjalapeño, röd
- 0,5 dlOlivolja
- 1 flaskaÖl, 33, cl
- 2 mskBladpersilja
Kaprismajonnäs
- 1 Äggula
- 1 mskDijonsenap
- 1,5 dlRapsolja
- 0,5 Citron, urpressad saft
- 0,5 tskSalt
- 1 krmPeppar, nymanlen
- 2 mskKapris, hackad
Citronpotatis
- 800 gPotatis, mjölig
- 2 mskOlivolja
- 1 Citron, liten, skalremsor och saft
- 1 tskFlingsalt