Blomkålskroketter

Av Lise Finckenhagen

De här goda blomkålskroketterna är klassiska tapas med en twist. Frasiga på utsidan och krämiga på insidan med blomkål, persilja och en blandning av manchego och riven mozzarella. Ett måste till nästa tapaskväll!

Blomkålskroketter

Ingredienser

Ingredienser

1
blomkålshuvud
3 dl
Riven ost, gärna en blandning av manchego och mozzarella
1 knippe
persilja
2
ägg, stora
6 dl
brödsmulor
2 msk
Vetemjöl
Salt
malen peppar
Olja, för stekning/fritering

Gör så här

1
Rensa och skär blomkålen i bitar. Koka blomkålsbitarna mjuka i lättsaltat vatten.
2
Häll av det kokande vattnet och låt blomkålen rinna av ordentligt.
3
Mosa blomkålen väl med en gaffel, eller snabbt och lite grovt med en stavmixer.
4
Blanda blomkålen med ost, hackad persilja, ett ägg och 2 dl brödsmulor. Krydda blandningen med salt och peppar och forma till avlånga kroketter eller små bollar.
5
Rulla kroketterna i mjöl först, sedan i uppvispat ägg och till sist i brödsmulor. Täck över kroketterna och låt dem vila i kylen en halvtimme eller mer.
6
Hetta upp 2-3 cm olja i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull.
7
Stek kroketterna, men lägg inte i för många åt gången. Gör dem i omgångar istället. Tillaga tills de är jämnt gyllenbruna och krispiga.
8
Låt dem droppa av på hushållspapper och servera kroketterna nyfriterade.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Saltkokt potatis med mojo rojo

  2. Baguette med serranoskinka

  3. Friterad jalapeno med knaperstekt bacon. Mums!

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Smårätter
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika

Rotfruktsrösti med yoghurtdressing