Äppelchutney
Har du äpplen över? Passa på att göra en god äppelchutney! Det söta tillbehöret passar fantastiskt bra till den söndagssteken, lammgrytan eller till smakrika ostar.
Ingredienser
- 6 äpplen, stora och syrliga
- 1 Lök
- 2 mskingefära, riven
- 1 röd chili
- 2 apelsiner, saften
- 2 dlÄppelcidervinäger
- 1,5 dlsocker
- 1 dlfarinsocker
- 2 dlrussin, gärna ljusa och mörka
- 1 tskSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.