Äppelchutney

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Äppelchutney

Har du äpplen över? Passa på att göra en god äppelchutney! Det söta tillbehöret passar fantastiskt bra till den söndagssteken, lammgrytan eller till smakrika ostar.

Äppelchutney

Ingredienser

6 äpplen, stora och syrliga
1 Lök
2 mskingefära, riven
1 röd chili
2 apelsiner, saften
2 dlÄppelcidervinäger
1,5 dlsocker
1 dlfarinsocker
2 dlrussin, gärna ljusa och mörka
1 tskSalt

Gör så här

1
Koka alla ingredienser en timme på medelvärme tills det mesta av vätskan har avdunstat. Rör om med jämna mellanrum. Häll chutneyn i burkar eller liknande och låt svalna.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. RECEPT

    Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

  2. (0)

    Så gör du ditt eget äppelmos

  3. (1)

    Sriracha aioli

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Såser

Såser

Visa alla
(1)

Hemmagjord vitlökssås

(1)

Kallrörd bearnaisesås

(1)

Myntayoghurt

Thomas Sjögrens örthollandaise