Äppelchutney

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Äppelchutney

Har du äpplen över? Passa på att göra en god äppelchutney! Det söta tillbehöret passar fantastiskt bra till den söndagssteken, lammgrytan eller till smakrika ostar.

Äppelchutney
Äppelchutney

Ingredienser

  • 6 äpplen, stora och syrliga
  • 1 Lök
  • 2 mskingefära, riven
  • 1 röd chili
  • 2 apelsiner, saften
  • 2 dlÄppelcidervinäger
  • 1,5 dlsocker
  • 1 dlfarinsocker
  • 2 dlrussin, gärna ljusa och mörka
  • 1 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelchutney

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.