Jordgubbspaj med hemgjord vaniljglass och mynta
”Sommarens godaste paj, inspirerad av en fransk galette. Jag gillar att göra den här typen av paj eftersom den ser både vacker och lyxig ut! Till pajen serverar jag en hemgjord vaniljglass på fyra ingredienser. Den är busenkel att göra – och detta recept blir en stor sats så att du sitter säkert när glassuget smyger sig på även när pajen är uppäten!”
Tänk på att receptet kräver ytterligare 5 timmar för glassen att stå i frysen!
Ingredienser
Pajskal
- 3 dldinkelmjöl, siktat
- 100 gväxtbaserat smör
- 2 mskiskallt vatten
- havredryck, att pensla med
- kokossocker, att strö över
Fyllning
- 2 mskPotatismjöl
- 3 mskkokossocker
- 0,5 tskKardemummakärnor, hela
Hemgjord vaniljglass
- 5 dlhavrebaserad matlagningsgrädde
- 2 mskkokossocker
- 5 dlhavrebaserad vispgrädde
- 1 tskäkta vaniljpulver
Till servering
- Färsk mynta, finhackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept