Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Bouillabaisse med rouille

Av Tareq Taylor

(2)

Vad tycker du?

Bouillabaisse med rouille

Servera rouille till din bouillabaisse, ett franskt tillbehör som är ett måste till fisksoppa.
– Ett par sorters fisk som lax och torsk och några skaldjur räcker här – och passar dessutom även en tunn plånbok, säger Tareq.

Bouillabaisse med rouille
Bouillabaisse med rouille

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chili
  • 1 morot, stor
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål, stor
  • 0,5 tskFänkålsfrön
  • 0,5 gsaffran
  • 0,5 flaskatorrt vitt vin
  • 400 gkrossade tomater
  • 1 lFiskfond, utspädd, eller buljong
  • 1 tskchiliflakes , eventuellt
  • 800 gfiskfilé, t ex torsk och lax
  • 1 nätfärska musslor
  • Salt
  • svartpeppar

Rouille

  • 1 bakpotatis
  • 0,5 röd chili, stor
  • 0,5 gSaffran
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tskSalt
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 Äggula
  • 1,5 dlolivolja, mild, eller rapsolja. Mer vid behov.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bouillabaisse med rouille

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 36 recept

Ämnen