Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Bouillabaisse med rouille

Av Tareq Taylor

(1)

Vad tycker du?

Bouillabaisse med rouille

Servera rouille till din bouillabaisse, ett franskt tillbehör som är ett måste till fisksoppa.
– Ett par sorters fisk som lax och torsk och några skaldjur räcker här – och passar dessutom även en tunn plånbok, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.

Bouillabaisse med rouille
Bouillabaisse med rouille

Ingredienser

1 Gul lök
3 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 morot, stor
1 palsternacka
1 fänkål, stor
0,5 tskFänkålsfrön
0,5 gsaffran
0,5 flaskatorrt vitt vin
400 gkrossade tomater
1 lFiskfond, utspädd, eller buljong
1 tskchiliflakes , eventuellt
800 gfiskfilé, t ex torsk och lax
1 nätfärska musslor
Salt
svartpeppar

Rouille

1 bakpotatis
0,5 röd chili, stor
0,5 gSaffran
1 vitlöksklyfta, riven
1 tskSalt
1 citron, pressad saft
1 Äggula
1,5 dlolivolja, mild, eller rapsolja. Mer vid behov.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bouillabaisse med rouille

Ämnen