Av Markiz Tainton

Senapsgriljerad lax

Av Markiz Tainton

(1)

Vad tycker du?

Senapsgriljerad lax

Det är inte bara skinkan som kan griljeras. Även en laxsida blir god med knaprigt ströbröd.
– Den här är smaksatt med klassiska julkryddor, säger Markiz Tainton.

Griljera laxen med juliga smaker.

Ingredienser

2 kglaxfilé
1 mskSalt
0,5 mskströsocker
2 mskSvensk senap
1 mskFransk senap
3 mskströsocker
0,5 tskSoja
0,5 mskApelsinjuice
1 tskingefära
1 tskmald kryddnejlika
2 äggulor
1,5 dlPanko ströbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och socker. Gnid in laxen med blandningen. Linda in laxen i plastfolie och lägg i kylskåp minst 1 timme, men för bästa resultat över natten.
2
Blanda alla ingredienser till paneringen utom panko. Bred blandningen på laxen och strö över panko.
3
Griljera laxen mitt i ugnen 15–20 minuter så att paneringen blir en smula frasig, eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (5)

    Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

  2. (1)

    Markiz Taintons goda saffranssill

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
    3. Jul

Lax

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Gravad lax

(994)

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn