Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Av Andréa Brändström

(6)

Vad tycker du?

Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Bjud på en storstilad tårta med julens goda smaker. Den lena kolasåsen passar perfekt till sötsyrlig lingonganache och pepparkakskryddade tårtbottnar. Svep in hela skapelsen i en ljuvlig marängsmörkräm med dulce de Leche. Här visar Andrea Brändström steg för steg hur tårtan skapas.

Ingredienser

Pepparkaksbottnar

500 gVetemjöl
100 gmajsmjöl
425 gströsocker
35 gBakpulver, 14 g=1 msk
275 gSmör , rumstempererat
1 mskKanel
1 mskingefära, malen
2 tsknejlika, malen
1 tskKardemumma, nystött
5 ägg
375 gmjölk, 3%
50 gsolrosolja

Lingonganache

75 glingonpuré, Koka upp dubbelt så mycket lingon och sila av)
10 gGlykos
50 ggrädde
200 gVit choklad

Kolasås

50 gGlykos
1 dlSocker
1 dlgrädde
25 gsmör

Sockerlag till pensling

2 dlströsocker
1 dlVatten
25 glingonpuré

Dulcemarängsmörkräm

150 gÄggvita
200 gströsocker
1,5 mskVaniljsocker
1 nypasalt
400 gosaltat smör, rumstempererat (eller vanligt smör, uteslut då saltet ovan!)
1 burkDulce de Leche, karamelliserad mjölk
pastafärg, till dekoration

Montering

Pastafärger och strössel av olika sorter
Använd en av springformarna som hjälp till monteringen.
Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baka Andrea Brändströms goda jultårta

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept