Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Rotsakspytt med läckra tillbehör

Av Mattias Larsson

(20)

Vad tycker du?

Rotsakspytt med läckra tillbehör

Heta betor, stekt ägg, örtfärs och fetaost tar den här rotfruktspytten till en helt ny nivå.

– Häng med så får du min pytt i panna 2.0, säger kocken Mattias Larsson i sin programserie ”Godare vardag”.

Ingredienser

Heta betor

  • 200 ginlagda rödbetor
  • 1 tskSambal oelek, eller mer efter smak

Rotsakspytt

  • 300 gmorot
  • 300 gRotselleri, lite mindre utan skal
  • 600 gPotatis
  • 1 Gul lök
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Örtig färs

  • 400 gNötfärs, (alt lammfärs eller vegansk färs)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mskrosmarin, hackad
  • 2 mskBasilika, hackad
  • 2 tskSambal oelek
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Stekt ägg

  • 4 ägg

Till servering

  • 50 grucola
  • 100 gFetaost
Rotsakspytt med färs och stekt ägg.
Rotsakspytt med färs och stekt ägg.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rotsakspytt med läckra tillbehör

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 41 recept