Rotsakspytt med läckra tillbehör
Heta betor, stekt ägg, örtfärs och fetaost tar den här rotfruktspytten till en helt ny nivå.
– Häng med så får du min pytt i panna 2.0, säger kocken Mattias Larsson i sin programserie ”Godare vardag”.
Ingredienser
Heta betor
- 200 ginlagda rödbetor
- 1 tskSambal oelek, eller mer efter smak
Rotsakspytt
- 300 gmorot
- 300 gRotselleri, lite mindre utan skal
- 600 gPotatis
- 1 Gul lök
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Örtig färs
- 400 gNötfärs, (alt lammfärs eller vegansk färs)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 mskrosmarin, hackad
- 2 mskBasilika, hackad
- 2 tskSambal oelek
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Stekt ägg
- 4 ägg
Till servering
- 50 grucola
- 100 gFetaost
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 41 recept