Bookmaker toast
En klassisk bookmaker toast är Amanda Wigers absoluta favoritmacka. Här visar hon hur du gör en riktigt enkel sådan med kött, senapskräm, äggula, pepparrot och krispig sallad.
Recept ur serien ”Matigt med Amanda” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
- 4 köttbitar, gärna oxfilé, entrecote eller flankstek
- 2 dlMajonnäs
- 1,5 mskdijonsenap
- 1 tskSkånsk senap
- 4 skivorsurdegsbröd, levain
- smör, till stekning
- Olja, till stekning
- Salt och svartpeppar
Till servering
- 10 cmpepparrot, färsk
- huvudsallad
- 4 äggulor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Amanda Wiger
Amanda Wigers mat domineras av det finaste vi har här i livet – smör, ost och majo. I “Sveriges mästerkock” gjorde hon succé med sin frispråkiga och öppna personlighet och goda matlagning. Här på Godare syns hon i programmet ”Matigt med Amanda” där det lagas rejäl och okomplicerad mat där det viktigaste är att smaka av – är det svingott är det rätt.
Visa 3 recept