Bakade tomater fyllda med ris och örter

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bakade tomater fyllda med ris och örter

Bjud på en härlig rätt med retrokänsla! Sprickfärdiga stora bakade tomater fyllda till bredden med ris med smak av persilja, mynta och rivet citronskal. Toppa med fetaost och servera med tzatziki och ett gott pitabröd.

Bakade tomater fyllda med ris och örter
Bakade tomater fyllda med ris och örter

Ingredienser

  • 6 tomater, stora
  • 1 Lök, stor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 squash
  • 2 mskTomatpuré
  • 150 gris, långkornigt
  • 1 mskrivet citronskal
  • 0,5 dlPersilja , hackad
  • 2 mskFärsk mynta, hackad
  • Olivolja
  • salt och malen peppar

Till servering

  • fetaost
  • tzatziki
  • pitabröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakade tomater fyllda med ris och örter