Frasig mandelpanerad torsk med citron och brynt smör

Av Godare

Vad tycker du?

Frasig mandelpanerad torsk med citron och brynt smör

(5)

Stekt torskrygg med ett frasigt mandeltäcke.
Fisk är enklare och mer snabblagat än man kan tro.
– Den här rätten är snabb att göra på en tisdag men ändå så lyxig att den funkar på en fredag.

Recept från boken Supergott och supersnabbt med Jessica Frej.

Frasig torks med citron och brynt smör

Ingredienser

Ingredienser

600 g
gröna ärtor
4 bitar
torskrygg, à 140 g
4 krm
Salt
1
ägg
1 dl
Majsstärkelse
1 dl
Mandelmjöl
Smör, att steka i
Rapsolja, att steka i
100 g
Smör
2
Citroner, små (saften och zesten)
100 g
Spenat, färsk
Krasse, en ask

Gör så här

1
Koka ärtorna hastigt så att de tinar och lägg sedan i en skål.
2
Torka av torsken med lite hushållspapper och salta med cirka 1 kryddmått salt på varje torskbit.
3
Vispa upp ägget på en tallrik.
4
Vänd torsken i majsstärkelsen, sedan i ägg och sist i mandelmjölet.
5
Stek torsken i lite smör och olja i en panna i cirka 2 minuter på varje sida. Dra av från värmen och låt vila i 2 minuter.
6
Under tiden torsken steker, bryn smöret i en kastrull. När det är gyllenbrunt, ha i ärtorna och riv över zest från citronerna. Vänd ner spenaten och blanda.
7
Pressa i citronsaften precis före servering och toppa med klippt krasse.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

  2. ”Det är grymt gott och lätt”

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Torsk
    3. Fisk
decoration divider

Torsk

Visa alla

Fiskgratäng med bacon

Ceviche på vit fisk

Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.

Klimatsmart barnmat – ärtpuré med bakad torsk