Trött på lax? Testa Tinas krämiga torsk
Är du trött på laxen? Här är ett recept på torsk i ugn med dill och citronpeppar – som går snabbt att fixa.
– Det är en enkel rätt, speciellt för den som inte är så van i köket, säger Tina Gustafsson.
Ingredienser
Ingredienser
640 g
Potatis
400 g
Torsk
1 tsk
Salt
2 tsk
Citronpeppar
16
cocktailtomat
1
röd lök
2.5 dl
matlagningsgrädde, 4 procent
1.5 dl
Crème fraiche, 5 procent
1.5 kruka
dill
2 msk
Chilisås
1 msk
Citronjuice, färskpressad
1 msk
Fiskfond
1 dl
riven västerbottenost
Gör så här
1
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2
Värm ugnen till 225 grader.
3
Skär torsken i kuber, skiva löken tunt – skölj och dela tomaterna, lägg allt i en ugnssäker form.
4
Krydda med salt och citronpeppar och blanda runt.
5
Blanda samman grädde, crème fraiche, dill, chilisås, citronjuice och fiskfond. Häll över fisken.
6
Strö över västerbottensosten och ställ in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills osten har blivit gyllenbrun.
7
Servera tillsammans med pressad potatis och valfria grönsaker.