Kladdkaka med kokosyoghurt, jordgubbar och kanderade pumpafrön

Av Therese Elgquist

(14)

Vad tycker du?

Kladdkaka med kokosyoghurt, jordgubbar och kanderade pumpafrön

”Kladdkaka – mitt självklara go-to-recept när det vankas fina. En tårta som passar året om – toppad med len kokosyoghurt, de frukter eller bär som är i säsong och kanderade pumpakärnor för en lyxig touch. Här blir jordgubbar en självklarhet.”

Kladdkaka med kokosgrädde. En tårta som passar året om!

Ingredienser

Chokladtårta

2 dlhavremjöl
1 dlkokossocker
0,5 dlKakao
flingsalt
2,5 dlhavremjölk, eller annan valfri växtdryck
1 dltahini
12 färska dadlar, urkärnade
100 gMörk choklad
0,5 mskKokosolja, + kokosflingor att "bröa" formen med

Kanderade pumpakärnor

1 dlpumpakärnor
1 msklönnsirap

Topping

2 dlkokosyoghurt
250 gJordgubbar, färska
mynta, eller chokladmynta

Gör så här

1
Värm ugnen till 175°C.
2
Klä botten på en liten springform (ca 16 cm i diameter) med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa havredryck, tahini och dadlar tills slätt. Bryt chokladen och smält över vattenbad. Vänd ner allt i bunken och blanda runt med en slev. Olja kanterna på springformen med kokosolja, häll i lite kokosflingor och vänd runt formen så att kanterna täcks.
3
Häll ut smeten i springformen. Baka kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna helt. Låt gärna stå i kylskåp minst 1 timme innan servering.
4
Rosta pumpakärnorna i en torr, medelhet stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Häll på lönnsirapen och låt “fräsa in”. Häll upp på en assiett och låt svalna.
5
Toppa chokladkakan med kokosyoghurt, jordgubbar och kanderade pumpakärnor. Garnera eventuellt med färsk mynta eller chokladmynta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa