Av Sofia Henriksson

Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

Av Sofia Henriksson

(36)

Vad tycker du?

Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök är en läcker liten godbit till glöggminglet eller sommarfesten.
– För mig är de här små snacksen det perfekta avbrottet mot det söta. Rökigt, syrligt och salt – dessutom busenkla att slänga ihop och förbereda innan, säger Sofia Henriksson.

Toppa smörstekt toast med krämig laxmousse.

Ingredienser

400 gLax, varmrökt
2,5 dlCrème fraiche
2 mskkapris
1 krmmuskotnöt
Svartpeppar
Salt
1 citron, zesten

Picklad silverlök

1 silverlök
0,5 dlättika
1 dlströsocker
1,5 dlVatten
6 skivorrostbröd, gärna levainbröd
2 msksmör
gräslök

Gör så här

1
Skiva silverlöken tunt, gärna med mandolin. Rör ihop ättika, socker och vatten. Värm upp precis så att sockret löser upp sig. Häll lagen över löken och låt stå minst 30 minuter.
2
Mixa alla ingredienser till laxmoussen med en stavmixer. Lägg i en spritspåse eller skål och ställ in i kylen.
3
Stansa ut två små runda plattor från respektive rostbrödsskiva så att du får tolv små snittar. Stek i rikligt med smör och lite salt. Låt svalna.
4
Toppa rostbröden med laxmoussen och till sist lite silverlök och så finhackad gräslök på toppen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

  2. (1)

    Pizza med chèvre och färska fikon

  3. (1)

    Glögg-spritz – festligt och bubbligt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
    3. Jul

Lax

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Gravad lax

(994)

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn