Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling
Coq au vin är en härlig klassiker där kycklingen får spela huvudrollen med all sin smak och sitt goda kött.
– Välj ett bra rött vin till grytan, som bourgogne eller pinot noir. Det ska inte vara alltför mjäkigt, säger Tareq Taylor.
Ingredienser
- 1 Hel kyckling
- 1 dlvetemjöl
- 2 Morötter
- 1 palsternacka
- 100 gRotselleri
- 3 blekselleristjälkar
- 12 pärllökar
- 2 vitlöksklyftor, stora
- 0,5 dlolivolja, till stekning
- 1 mskSmör , till stekning
- 2 mskTomatpuré
- 1 flaskarött vin
- 1 paketbacon, à 140 g
- 1 dlsyltlök
- 2 mskfärsk timjan, eller
- 1 tskTorkad timjan
- 1 tskhavssalt
- svartpeppar, nymald
Till servering
- hackad persilja
- Potatismos
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept