Broccoliwok med ris

Av Godare

Vad tycker du?

Broccoliwok med ris

(12)

Broccoliwok med ris – wokade grönsaker blir väldigt gott, toppa med srirachasås och sesamfrön för extra smak och textur. Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Jessicas vegomiddagar hur lätt som helst”.

Broccoliwok med ris

Ingredienser

Ingredienser

2
broccolistånd, eller mer
Rapsolja
3
vitlöksklyftor, hackade
4
Salladslökar, skivade
1 bit
ingefära
2 msk
srirachasås
2 msk
ljus japansk soja
1 msk
Honung
2 msk
Sesamfrön
1 dl
jordnötter
1 kruka
koriander

Servera med

4 portioner
ris
rostad lök
Lime, pressad saft

Gör så här

1
Skär broccolistånden i buketter och stjälkarna i skivor. Stek på hög värme i rapsolja.
2
Sänk värmen lite och tillsätt hackade vitlöksklyftor, skivade salladslökar, finhackad ingefära, srirachasås, ljus japansk soja, honung och fräs ihop.
3
Strö över sesamfrön, jordnötter och hackad koriander. Servera med ris, rostad lök och pressad lime.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

  2. Banh mi fries

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika