Rabarbersoppa med vit chokladmousse

Av Godare

Vad tycker du?

Rabarbersoppa med vit chokladmousse

(1)

Snart är det dags att skörda trädgårdens rabarber och vad passar inte bättre då än att göra en rabarbersoppa. Till den serveras en ljuvlig vit chokladmousse, som toppas med vackert grön basilika.

Rabarbersoppa med basilika som topping

Ingredienser

Soppan

6
rabarber, skurna i bitar
4 dl
Vatten
4 dl
Socker
1
vaniljstång, skårad
Vitt vin
1
kanelstång
1
citron, saften

Vit chokladmousse

2 dl
grädde
100 g
Vit choklad

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till soppan, koka i 10–15 minuter på medelvärme. Rabarberna ska koka sönder. Låt svalna.
2
Koka upp hälften av grädden, finhacka chokladen.
3
Häll grädden över chokladen och mixa med en stavmixer. Mixa sedan ner resten av grädden och låt svalna.
4
Häll upp den kalla soppan i skålar.
5
Vispa chokladgrädden med en elvisp. Det ska bli som vispad grädde. Tänk på att inte vispa för hårt: Det går snabbt från perfekt konsistens till att den skär sig och blir smör.
6
Lägg en kula i varje soppa, servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chokladmousse – snabbt, sött och gott

  2. Rabarberpaj med marängtäcke

  3. Siri Barjes citrusdessert med vanilj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone