Chokladmaränger
Det bästa av två världar – choklad och maräng i ett och samma bakverk.
Det här receptet ger fantastiskt goda och sega maränger.
Supergott till marängsviss eller att äta precis som de är.
Ingredienser
Ingredienser
3
äggvitor
2 dl
Socker
100 g
Mörk choklad, av fin kvalitet
Gör så här
1
Sätt ugnen på 125 grader.
2
Smält chokladen över vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt svalna.
3
Separera försiktigt äggvitorna från gulorna. Lägg vitorna i en väl rengjord bunke. Det är viktigt att det inte är något fett i bunken för att lyckas med marängen.
4
Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa tills skummet blir vitt och hårt. Häll i resterande socker och vispa tills marängen är så fast att du kan vända på bunken utan att marängen rinner ut.
5
Ringla i den smälta chokladen i marängen. Blanda inte, då blir marängerna bruna istället för melerade.
6
Skeda upp lagom stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Se till att du får med choklad på varje maräng.
7
Grädda i cirka 1 h 15 min, eller tills marängerna känns spröda.