Chokladmaränger

Av Godare

Vad tycker du?

Chokladmaränger

(53)

Det bästa av två världar – choklad och maräng i ett och samma bakverk.
Det här receptet ger fantastiskt goda och sega maränger.
Supergott till marängsviss eller att äta precis som de är.

Chokladmaränger är gott till fikat.

Ingredienser

Ingredienser

3
äggvitor
2 dl
Socker
100 g
Mörk choklad, av fin kvalitet

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader.
2
Smält chokladen över vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt svalna.
3
Separera försiktigt äggvitorna från gulorna. Lägg vitorna i en väl rengjord bunke. Det är viktigt att det inte är något fett i bunken för att lyckas med marängen.
4
Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa tills skummet blir vitt och hårt. Häll i resterande socker och vispa tills marängen är så fast att du kan vända på bunken utan att marängen rinner ut.
5
Ringla i den smälta chokladen i marängen. Blanda inte, då blir marängerna bruna istället för melerade.
6
Skeda upp lagom stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Se till att du får med choklad på varje maräng.
7
Grädda i cirka 1 h 15 min, eller tills marängerna känns spröda.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Dubbelt så goda med saffran

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!