Korv med chili-topping

Av Gustav Johansson

(91)

Vad tycker du?

Korv med chili-topping

Ju mer desto bättre. Toppa korv och bröd med kryddigt god chorizochili, krämig ärtguacamole och en klick aiolimajonnäs. Här pratar vi riktiga smakexplosioner signerade Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

Ingredienser

Chorizochili

300 gVegofärs
1 Gul lök
3 vitlöksklyftor
1 chipotlechili, torkad eller chipotlepulver
1 mskTomatpuré
1 mskmald spiskummin
2 tskpaprikapulver
1,5 mskrökt paprikapulver
1,5 msktorkad oregano
2 tskTorkad timjan, torkad
6 kryddnejlikor
0,5 dlbbq-sås, söt och rökig
1 mskgrönsaksfond, mörk
1 mskSoja, japansk
2 dlVatten, cirka
1 tskLimesaft
Salt och peppar
Rapsolja, till stekning

Till servering

8 grillkorv, vegetariska
8 korvbröd, stora

Ärtguacamole

3 dlgröna ärtor
1 vitlöksklyfta
2 tskmald spiskummin
0,5 mskolivolja
1 Lime, saften
1 krukakoriander
0,5 rödlök
1 stTomat
Salt och peppar

Aiolimajonnäs

6 mskkikärtsspad
5 dlolivolja, cirka
2 tskDijonsenap, eller efter smak
2 mskcitronsaft, eller vitvinsvinäger. Eller mängd efter smak.
Salt och vitpeppar
2 vitlöksklyftor
Vegokorv med chorizochili – en smaksensation!
Vegokorv med chorizochili – en smaksensation!

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Korv med chili-topping