Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

Av Godare

Vad tycker du?

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

(6)

Potatisparatha – härligt smakrika indiska tunnbröd som går att anpassa efter säsong.
– Det finns inget härligare än att vakna av doften av nybakat, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Ingredienser

Ingredienser

6 dl
chapatimjöl, eller fullkornsvetemjöl
1 tsk
Salt
3 dl
Vatten
2 tsk
neutral olja

Fyllning

100 g
kokt potatis
1
Lök, finhackad
1 msk
ingefära, färsk, riven
1
Chilifrukt, grön, finhackad
1 tsk
chili, kan uteslutas
1 tsk
Garam masala
0.5 tsk
Spiskummin, mald
0.5 tsk
mald koriander
0.5 tsk
mangopulver, torkat, kan uteslutas
1 tsk
Salt

Till servering

yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
chutney, valfri
pickles
Potatisparatha

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt, vatten och olja i en skål. Arbeta ihop till en smidig deg och knåda i 5-10 minuter. Har du tid så låt degen sedan vila i 10 minuter, då blir den enklare att kavla ut.
2
Mosa sönder potatisen och blanda med resterande ingredienser. Enklast är att använda händerna och mosa ihop allt tills det är väl blandat.
3
Dela degen i åtta delar. Rulla till bollar och platta till dem. Gör som en liten fördjupning i mitten. Lägg ca 1 msk fyllning i fördjupningen och nyp ihop degen över fyllningen.
4
Vänd bollarna i mjöl och skaka bort överflödigt mjöl. Kavla försiktigt ut degknytena så tunt det bara går. Det gör inget om de går sönder på något ställe.
5
Stek dina parathas i lite olja så att de får fint med färg.
6
Servera med yoghurt, pickles och valfri chutney.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Shahi paneer – kungligt gott

  2. Kokosris med chili

  3. Mild curry med lökpakora

  4. Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bröd
    4. Indisk mat
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!