Heta kycklingvingar
Lite matigare snacks att ställa fram när det vankas fest eller myskväll framför teven. Starkt kryddade kycklingvingar serverade med ädelostdipp och krispig bladselleri.
Ingredienser
- 1 kgkycklingvingar
- 1 dlVetemjöl
- 1 tskPaprikapulver
- 1 tskCayennepeppar, eller chilipulver
- 1 tskSalt
- 1 tskVitlökspulver
- 0,5 tskmalen peppar
- 2 msksmör
- 3 mskChilisås, hot sauce
- 2 bladselleristjälkar
- salt och malen peppar
- solrosolja, eller sojaolja
Dipp
- 3 mskÄdelost
- 1 dlgräddfil
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.