Heta kycklingvingar

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Heta kycklingvingar

Lite matigare snacks att ställa fram när det vankas fest eller myskväll framför teven. Starkt kryddade kycklingvingar serverade med ädelostdipp och krispig bladselleri.

Starkt kryddade kycklingvingar med ädelostdipp och krispig bladselleri.
Starkt kryddade kycklingvingar med ädelostdipp och krispig bladselleri.

Ingredienser

  • 1 kgkycklingvingar
  • 1 dlVetemjöl
  • 1 tskPaprikapulver
  • 1 tskCayennepeppar, eller chilipulver
  • 1 tskSalt
  • 1 tskVitlökspulver
  • 0,5 tskmalen peppar
  • 2 msksmör
  • 3 mskChilisås, hot sauce
  • 2 bladselleristjälkar
  • salt och malen peppar
  • solrosolja, eller sojaolja

Dipp

  • 3 mskÄdelost
  • 1 dlgräddfil
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Heta kycklingvingar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.