Heta kycklingvingar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Heta kycklingvingar

Lite matigare snacks att ställa fram när det vankas fest eller myskväll framför teven. Starkt kryddade kycklingvingar serverade med ädelostdipp och krispig bladselleri.

Starkt kryddade kycklingvingar med ädelostdipp och krispig bladselleri.
Starkt kryddade kycklingvingar med ädelostdipp och krispig bladselleri.

Ingredienser

1 kgkycklingvingar
1 dlVetemjöl
1 tskPaprikapulver
1 tskCayennepeppar, eller chilipulver
1 tskSalt
1 tskVitlökspulver
0,5 tskmalen peppar
2 msksmör
3 mskChilisås, hot sauce
2 bladselleristjälkar
salt och malen peppar
solrosolja, eller sojaolja

Dipp

3 mskÄdelost
1 dlgräddfil
salt och malen peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, paprikapulver, cayennepeppar, salt, vitlökspulver och malen svartpeppar.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner chilisåsen. Ställ såsen åt sidan så länge.
  3. Vispa ihop ädelost och gräddfilen. Krydda dippen med salt (vid behov) och malen svartpeppar.
  4. Skär sellerin i stavar.
  5. Torka kycklingvingarna torra med hushållspapper. Lägg dem i en liten plastpåse och tillsätt kryddblandningen. Skaka påsen väl så att alla vingarna täcks av kryddblandningen.
  6. Stek/fritera kycklingvingarna i olja i 10-15 minuter. Låt vingarna rinna av på hushållspapper, vänd dem i såsen och servera genast med selleristavar och dipp.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Heta kycklingvingar