Klassisk toast skagen
Toast Skagen – förmodligen svenskarnas favoritförrätt. Räkor, dill och löjrom i en utsökt kombination. Perfekt till helgmiddagen.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Räkor, skalade, färska eller frysta
1 dl
majonnäs
1 dl
Gräddfil 12%
1 tsk
Konjak, valfritt
salt och vitpeppar
4 skiva
vitt bröd
Smör, till stekning
2 msk
Dill, hackad (några kvistar till garnering)
50 g
Löjrom
4
citronklyftor
Gör så här
1
Skala räkorna och låt dem eventuellt torka på hushållspapper. Blanda dem med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt ev konjak och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Rosta eller stek brödskivorna i smör.
3
Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före serveringen så att den behåller sin spänst.
4
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.
5
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.