Klassisk toast skagen

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Klassisk toast skagen

Toast Skagen – förmodligen svenskarnas favoritförrätt. Räkor, dill och löjrom i en utsökt kombination. Perfekt till helgmiddagen.

Toast skagen - extra god med en tesked konjak.
Toast skagen - extra god med en tesked konjak.

Ingredienser

500 gRäkor, skalade, färska eller frysta
1 dlmajonnäs
1 dlGräddfil 12%
1 tskKonjak, valfritt
salt och vitpeppar
4 skivavitt bröd
Smör, till stekning
2 mskDill, hackad (några kvistar till garnering)
50 gLöjrom
4 citronklyftor

Gör så här

1
Skala räkorna och låt dem eventuellt torka på hushållspapper. Blanda dem med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt ev konjak och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Rosta eller stek brödskivorna i smör.
3
Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före serveringen så att den behåller sin spänst.
4
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.
5
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klassisk toast skagen