Klassisk toast skagen

Av Godare

Toast Skagen – förmodligen svenskarnas favoritförrätt. Räkor, dill och löjrom i en utsökt kombination. Perfekt till helgmiddagen.

Toast skagen - extra god med en tesked konjak.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Räkor, skalade, färska eller frysta
1 dl
majonnäs
1 dl
Gräddfil 12%
1 tsk
Konjak, valfritt
salt och vitpeppar
4 skiva
vitt bröd
Smör, till stekning
2 msk
Dill, hackad (några kvistar till garnering)
50 g
Löjrom
4
citronklyftor

Gör så här

1
Skala räkorna och låt dem eventuellt torka på hushållspapper. Blanda dem med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt ev konjak och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Rosta eller stek brödskivorna i smör.
3
Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före serveringen så att den behåller sin spänst.
4
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.
5
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Förrätter
    3. Räkor
decoration divider

Förrätter

Visa alla

Melon med skinka

Vitello tonnato – italiensk klassiker

Blinier med gräddfil och purjolök

Sparriskräm med yoghurt