Tacosoppa med köttfärs

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Tacosoppa med köttfärs

Det här kommer garanterat att bli en ny middagsfavorit. En kryddig och lättlagad tacosoppa med mexikanska smaker. Dessutom enkel att variera med olika sorters kött, bönor eller kikärtor. Servera med avokado, gräddfil och krossade nachochips för härligt crunch!

Tacosoppa med köttfärs och nachos.

Ingredienser

1 Lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 röd paprika
1 grön paprika
1 mskSpiskummin, krossad
1 mskPaprikapulver
2 tskoregano, torkad
1 tskkorianderfrön, krossade
6 dlOxfond, eller buljong
2 burkarkrossade tomater
1 majskolv, kokt, eller en burk majskorn
200 gköttfärs, stekt
Salt
Peppar
socker
Olivolja

Till servering

Avokado
gräddfil
Riven ost
nachochips
Koriander, eller persilja

Gör så här

1
Skala och hacka löken och vitlöken. Finhacka chilin, rensa och skär paprikan i bitar.
2
Hetta upp en skvätt olja i en medelstor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Stek tills löken är blank och mjuk, utan att den får färg.
3
Tillsätt kryddor och låt puttra en stund under omrörning. Tillsätt paprika, krossade tomater och buljong.
4
Koka upp och sjud soppan i 20-25 minuter. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.
5
Skär bort majskornen från kolven och blanda ner majsen och den stekta köttfärsen i soppan.
6
Toppa med avokado, gräddfil, riven ost, krossade chips och koriander vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (101)

    Tacosoppa med kyckling och nachos

  2. (261)

    Nachoplåt med extra allt

  3. (1276)

    Mustig köttfärsgryta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Mexikansk mat
    4. Middagstips

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskocks­soppa

(1)

Gulaschsoppa på termos