Tacosoppa med köttfärs
Det här kommer garanterat att bli en ny middagsfavorit. En kryddig och lättlagad tacosoppa med mexikanska smaker. Dessutom enkel att variera med olika sorters kött, bönor eller kikärtor. Servera med avokado, gräddfil och krossade nachochips för härligt crunch!
Ingredienser
1 Lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 röd paprika
1 grön paprika
1 mskSpiskummin, krossad
1 mskPaprikapulver
2 tskoregano, torkad
1 tskkorianderfrön, krossade
6 dlOxfond, eller buljong
2 burkarkrossade tomater
1 majskolv, kokt, eller en burk majskorn
200 gköttfärs, stekt
Salt
Peppar
socker
Olivolja
Till servering
Avokado
gräddfil
Riven ost
nachochips
Koriander, eller persilja
Gör så här
1
Skala och hacka löken och vitlöken. Finhacka chilin, rensa och skär paprikan i bitar.
2
Hetta upp en skvätt olja i en medelstor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Stek tills löken är blank och mjuk, utan att den får färg.
3
Tillsätt kryddor och låt puttra en stund under omrörning. Tillsätt paprika, krossade tomater och buljong.
4
Koka upp och sjud soppan i 20-25 minuter. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.
5
Skär bort majskornen från kolven och blanda ner majsen och den stekta köttfärsen i soppan.
6
Toppa med avokado, gräddfil, riven ost, krossade chips och koriander vid servering.