Mandelkaka med hallon
Saftig mandelkaka med hallon och knaprig toscatopping passar perfekt med lite lättvispad grädde eller en glasskula på toppen. Vill man variera sig lite kan hallon ersättas med blåbär. En form som är cirka 25x30 centimeter blir lagom.
Ingredienser
- 100 gMarsipan, minst 50% mandel
- 200 gsmör, rumstempererat
- 200 gSocker
- 1 vaniljstång, fröna
- 1 citron, juicen
- 4 ägg, medelstora
- 150 gVetemjöl
- 50 gPotatismjöl
- 2 tskBakpulver
- 150 gHallon, färska eller frysta (+ extra till garnering)
Mandeltopping
- 100 gsmör
- 100 gSocker, gärna hälften farin
- 1 tskVaniljsocker
- 1 mskVetemjöl
- 2 mskgrädde
- 120 gMandel, skivad och/eller grovt hackad