Av Mattias Larsson

Sill med fänkål och dill

Av Mattias Larsson

(1)

Vad tycker du?

Sill med fänkål och dill

Att duka fram hemkryddad sill känns riktigt lyxigt och framförallt gott. Kocken Mattias Larsson visar hur enkelt du får till smakerna.
– Lakritstonerna från fänkålen och den pigga dillen är en superkombo, säger Mattias Larsson.

Ingredienser

1 förpackningförinlagd sill, filéer
50 gfänkål
0,5 tskFänkålsfrö
2 mskHackad dill
Sill med fänkål och dill

Gör så här

1
Häll lagen en bunke.
2
Mortla fänkålsfröna lätt.
3
Skiva fänkålen tunt.
4
Skär sillen i fina bitar och lägg i en burk tillsammans med fänkål, fänkålsfrö och dill.
5
Häll över lagen.
6
Låt marinera i minst en timme men gärna över natten.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Krämig sillröra med prästost och dillfrön

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Sill

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis

(1)

Fiskgratäng med makaroner