Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost
Bjud på fint brynt oxfilé som är perfekt rosa inuti, härligt krämig potatisgratäng och en fräsch fänkålssallad med dill och citron. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips och trix för hur du lyckas med den klassiska rätten.
– Klassiker har blivit klassiker för att det är mat som många tycker om och som man inte tröttnar på, säger Mattias. Det här blir garanterat gott.
Ingredienser
- 600 gOxfilé, cirka, mittbiten
- Salt
- svartpeppar
- Olivolja
- Smör
- vitlök
- timjan
Cheddarostgratinerad potatis- och fänkålsgratäng
- 600 gPotatis
- 0,5 fänkål
- 2 dlmjölk
- 2 dlvispgrädde
- 100 gLagrad svensk cheddar
Fänkål- och rädissallad
- 0,5 fänkål
- 10 rädisor
- 30 gBladspenat, eller annan småbladig sallad
- 1 mskcitron, pressade saften
- 1 mskolivolja
- 2 dillkvistar
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept