Grillad lax med somriga örter och parmesan

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Grillad lax med somriga örter och parmesan

Låt en bit lax grillas på indirekt värme så den blir saftig och god.

– Enklast att veta när laxen är färdig är att använda en termometer, tipsar Per Ehrlund som är ett riktigt grillproffs.

I videon visar per två olika sätt att grilla lax på.

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlax, à 150 g, med skinn.
  • 6 mskfärska örter, Dill, persilja. gräslök, purjolök eller liknande.
  • 2 mskStröbröd
  • 4 mskpanko
  • 2 mskriven parmesanost
  • Salt och svartpeppar, nymald
  • neutral olja
Grillad lax med somriga örter och parmesan.
Grillad lax med somriga örter och parmesan.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad lax med somriga örter och parmesan