Korvgryta

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Korvgryta

I denna läckra korvgryta kan du använda både kryddiga italienska korvar och lite starkare chilikorvar. Välj de korvar du gillar bäst och låt de koka ihop med paprikor, fänkål, tomater och kryddor till en mustig gryta som är lika mättande som god.

Korvgryta med chili, paprika, fänkål och tomater, toppad med pepprig ruccolasallad.
Korvgryta med chili, paprika, fänkål och tomater, toppad med pepprig ruccolasallad.

Ingredienser

800 gKorv, gärna rå
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 lökar
2 röda paprikor
1 fänkål
400 gkonserverade tomater
200 gkörsbärstomater
1 kvisttimjan, eller rosmarin
Olivolja
salt och malen peppar

Till servering

ruccolasallad
Potatismos, gratinerat

Gör så här

  1. Hacka vitlöken fint och skär chilin i tunna strimlor. Skala löken och dela den i klyftor, och skär paprikan i grova bitar. Skär bort de gröna "fingrarna" och den nedre grova stjälken på fänkålen. Skär fänkålen i skivor eller strimlor.
  2. Fräs lök, paprika och fänkål i en rejäl skvätt olja på medelvärme i en medelstor gryta. Fräs tills alla grönsaker är mjuka och gyllene. Tillsätt vitlök och chili allteftersom. Lägg i konserverade tomater, krydda med salt och peppar och låt allt puttra i fem minuter.
  3. Dela korvarna i grova bitar och lägg korvarna i grytan tillsammans med körsbärstomater och rosmarin. Låt det hela puttra i ytterligare 15-25 minuter tills korvarna är genomkokta. Rör om då och då. Serveras med fräsch ruccolasallad och gratinerat potatismos.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Korvgryta

Ämnen