Mille feuille med chokladkräm, kola och nötkrokant

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Mille feuille med chokladkräm, kola och nötkrokant

Denna mille feuille är fylld med en ljus och en mörk chokladkräm mellan lagren, toppad med tjock kolasås och en hasselnötskrokant. Vill du förenkla för dig är färdig, fryst smördeg utmärkt att använda här.
Nedkylning i minst fyra timmar är inte inräknat i tidsåtgången.

Mille feuille med chokladkräm.
Mille feuille med chokladkräm.

Ingredienser

  • 3 plattorsmördeg, frysta
  • Florsocker

Mörk chokladkräm

  • 100 gMörk choklad
  • 1 Gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde

Ljus chokladkräm

  • 100 gMjölkchoklad, eller vit choklad
  • 1 Gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde

Kolasås

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskSocker
  • 2 msksmör
  • 1 nypaflingsalt

Krokant

  • 2 dlSocker
  • 1 dlhasselnötter, mandel eller pistagenötter, grovt hackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mille feuille med chokladkräm, kola och nötkrokant