Mille feuille med chokladkräm, kola och nötkrokant
Denna mille feuille är fylld med en ljus och en mörk chokladkräm mellan lagren, toppad med tjock kolasås och en hasselnötskrokant. Vill du förenkla för dig är färdig, fryst smördeg utmärkt att använda här.
Nedkylning i minst fyra timmar är inte inräknat i tidsåtgången.
Ingredienser
- 3 plattorsmördeg, frysta
- Florsocker
Mörk chokladkräm
- 100 gMörk choklad
- 1 Gelatinblad
- 3 dlvispgrädde
Ljus chokladkräm
- 100 gMjölkchoklad, eller vit choklad
- 1 Gelatinblad
- 3 dlvispgrädde
Kolasås
- 2 dlvispgrädde
- 2 tskSocker
- 2 msksmör
- 1 nypaflingsalt
Krokant
- 2 dlSocker
- 1 dlhasselnötter, mandel eller pistagenötter, grovt hackade