Skaldjursgryta

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Skaldjursgryta

En festmåltid på bara 30 minuter? Ja, tack! Skaldjur och kantareller blir en kombination från havet och skogen du inte kan få nog av. Med ett gott bröd att doppa i grytan blir detta recept en garanterad succé både till vardags och till fest.

Skaldjursgryta med pilgrimsmusslor och kräftstjärtar.
Skaldjursgryta med pilgrimsmusslor och kräftstjärtar.

Ingredienser

  • 1 kgMusslor
  • 12 pilgrimsmusslor, utan muskeln
  • 10 kräftstjärtar
  • 150 gsmör
  • 1 dltorrt vitt vin
  • 5 vitlöksklyftor
  • 250 gKantareller, rensade
  • 2 Salladslökar
  • 3 mskdragon, färsk och grovt hackad
  • Salt
  • Peppar, mald

Rostat bröd med "kryddsmör"

  • 8 skivorbaguette, tunna
  • 150 gsmör, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 mskPersilja , finhackad
  • 1 mskdragon, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skaldjursgryta