Skaldjursgryta
En festmåltid på bara 30 minuter? Ja, tack! Skaldjur och kantareller blir en kombination från havet och skogen du inte kan få nog av. Med ett gott bröd att doppa i grytan blir detta recept en garanterad succé både till vardags och till fest.
Ingredienser
- 1 kgMusslor
- 12 pilgrimsmusslor, utan muskeln
- 10 kräftstjärtar
- 150 gsmör
- 1 dltorrt vitt vin
- 5 vitlöksklyftor
- 250 gKantareller, rensade
- 2 Salladslökar
- 3 mskdragon, färsk och grovt hackad
- Salt
- Peppar, mald
Rostat bröd med "kryddsmör"
- 8 skivorbaguette, tunna
- 150 gsmör, rumstempererat
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 mskPersilja , finhackad
- 1 mskdragon, finhackad