Mandelpotatissoppa
Värm dig med en mustig och len mandelpotatissoppa! Servera med knaprig bacon, salladslök, riven ost och hackade örter. Det är även gott att smaka av soppan med några droppar tryffelolja om man gillar det.
Ingredienser
- 6 mandelpotatisar
- 1 Gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 mskolivolja
- 1 lKycklingfond, eller buljong
- 2 dlmatgrädde, eller vispgrädde
- 150 gbacon
- 100 gCheddar, riven
- 4 Salladslökar
- salt och malen peppar
- gräslök, basilika eller persilja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.