Mandelpotatissoppa
Värm dig med en mustig och len mandelpotatissoppa! Servera med knaprig bacon, salladslök, riven ost och hackade örter. Det är även gott att smaka av soppan med några droppar tryffelolja om man gillar det.
Ingredienser
6 mandelpotatisar
1 Gul lök
4 vitlöksklyftor
2 mskolivolja
1 lKycklingfond, eller buljong
2 dlmatgrädde, eller vispgrädde
150 gbacon
100 gCheddar, riven
4 Salladslökar
salt och malen peppar
gräslök, basilika eller persilja
Gör så här
1
Skala potatisen och skär den i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken.
2
Fräs potatis, lök och vitlök i olivolja i en medelstor kastrull. Stek tills löken är blank utan att ta färg.
3
Häll i fond/buljong och grädde, och låt sjuda i ca. 20 minuter. Kör soppan slät och jämn med stavmixer eller i snabbmixer. Krydda med salt och peppar.
4
Knaperstek baconet och finhacka salladslöken.
5
Servera mandelpotatissoppan med hackad bacon, salladslök, riven ost och hackade örter.