Zucchinispaghetti

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Zucchinispaghetti

Att göra spaghetti på zucchini är inte bara gott och nyttigt, utan också enkelt. På bara 30 minuter får du en ljuvligt doftande måltid toppad med färsk basilika och nyriven parmesan. Garanterat en ny favorit vid middagsbordet!

Zucchinispaghetti med tomat, basilika och parmesan.

Ingredienser

2 zucchini
2 vitlöksklyftor
3 kvisttomater, eller plommontomater
1 mskolivolja
1 nävebasilikablad
parmesan, riven
salt och malen peppar

Gör så här

1
Använd grönsaksskalare, osthyvel eller mandolin och skär zucchinin i tunna strimlor (använd inte den inre mjuka kärnan). Skär banden i tunna strimlor (det spelar ingen roll om de inte blir helt perfekta).
2
Dela tomaterna på mitten och gröp ur det mesta av kärnan, skär tomatköttet i tärningar.
3
Använd en stor stekpanna och fräs vitlöken i olja och smör på medelhög värme tills vitlöken är mjuk. Tillsätt zucchinin och fräs allt snabbt (max en minut) tills zucchinin börjar mjukna. Krydda med salt och mald peppar.
4
Tillsätt tomater och basilika och vänd ner allt snabbt. Servera genast (så att zucchinin inte börjar släppa vätska) med riven parmesan ovanpå.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (3)

    Lax med spenat och blomkålsris

  2. (1)

    Pimientos de padron

  3. (1)

    Krämig svampsoppa med färska örter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Middagstips

Vegetariskt

Visa alla
(0)

Hummus med citronolja

(1)

Grillad ananas

(2)

Auberginerull­ar med keso

(1)

Tacosallad med pasta