Av Ayla Canpunar

Bakade tomater med örtig ricotta och grillat bröd

Av Ayla Canpunar

(1)

Vad tycker du?

Bakade tomater med örtig ricotta och grillat bröd

Riktigt söta och fina körsbärstomater är inte bara goda färska utan går även utmärkt att baka i ugn. I det här receptet serveras tomaterna med basilikadoftande ricotta och nygrillat surdegsbröd. Ett perfekt tillbehör till grillat!

Bakade tomater med örtig ricotta och grillat bröd.

Ingredienser

250 gkörsbärstomater
150 gricotta
0,5 krukaBasilika
2 vitlöksklyftor
1 tskoregano
3,5 mskolivolja
1 citron
Salt och peppar
Några skivor gott surdegsbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Placera tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja. Pressa över vitlök och tillsätt oregano, salt, peppar och några blad av basilika. Rör ihop och baka tomaterna i ugnen i ca 20–30 min.
2
Blanda ihop ricotta med finhackad basilika, skal från en halv citron, smaka av med salt och peppar.
3
Ringla lite olivolja över brödskivorna och grilla dem på båda sidor tills det får grillränder. Dela vitlöken på hälften och gnid in i brödet.
4
Bred ut ricottan på en tallrik, toppa med tomaterna och oljan från dem. Krydda med nymalen svartpeppar och toppa med några blad basilika.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillad munk med glass

  2. (1)

    Grillade sötpotatisskivor med färskost-crème

  3. (1)

    Grillad zucchini med tomatcrème och rostade nötter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Grillat

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad