Bakade tomater med örtig ricotta och grillat bröd
Riktigt söta och fina körsbärstomater är inte bara goda färska utan går även utmärkt att baka i ugn. I det här receptet serveras tomaterna med basilikadoftande ricotta och nygrillat surdegsbröd. Ett perfekt tillbehör till grillat!
Ingredienser
- 250 gkörsbärstomater
- 150 gricotta
- 0,5 krukaBasilika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tskoregano
- 3,5 mskolivolja
- 1 citron
- Salt och peppar
- Några skivor gott surdegsbröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept