Jordärtskockssoppa

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Jordärtskockssoppa

Krämig jordärtskockssoppa är riktigt gott och dessutom ganska lätt att göra. Servera den med hemlagade jordärtskockschips, knaperstekt bacon och toppa med hackad gräslök.

Jordärtskockssoppa toppad med jordärtskockschips, knaperstekt bacon och hackad gräslök.
Jordärtskockssoppa toppad med jordärtskockschips, knaperstekt bacon och hackad gräslök.

Ingredienser

  • 300 gJordärtskockor, tvättade och skrubbade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 Schalottenlökar
  • 2 msksmör
  • 1 dlVitt vin
  • 8 dlmjölk, eller hälften mjölk, hälften kycklingfond
  • salt och malen peppar
  • citronsaft, några droppar

Tillbehör

  • bacon, knaperstekt
  • gräslök, grovt hackad
  • jordärtskockschips, hemlagade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Jordärtskockssoppa

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.