Jordärtskockssoppa
Krämig jordärtskockssoppa är riktigt gott och dessutom ganska lätt att göra. Servera den med hemlagade jordärtskockschips, knaperstekt bacon och toppa med hackad gräslök.
Ingredienser
- 300 gJordärtskockor, tvättade och skrubbade
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Schalottenlökar
- 2 msksmör
- 1 dlVitt vin
- 8 dlmjölk, eller hälften mjölk, hälften kycklingfond
- salt och malen peppar
- citronsaft, några droppar
Tillbehör
- bacon, knaperstekt
- gräslök, grovt hackad
- jordärtskockschips, hemlagade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.