Pinnbröd med korv

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Pinnbröd med korv

Korv i pinnbröd är supergod utflyktsmat! Använd gärna lite roligare korvsorter, som lammkorv eller chilikorv. Toppa med karamelliserad rödlök, senap och rucola, till de stora barnens och de vuxnas glädje.

Pinnbröd med korv
Pinnbröd med korv

Ingredienser

  • 400 gVetemjöl
  • 100 gblandat vete-, dinkel- eller rågmjöl
  • 1,5 tskSalt
  • 2 tskBakpulver
  • 3 mskSocker
  • 2 dlVatten, ljummet
  • 1 dlOlja, neutral
  • korvar, goda, gärna lamm
  • senap, gärna stark och syrlig
  • ruccolasallad

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 2 msksmör
  • 2 msksocker
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pinnbröd med korv

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.