Pinnbröd med korv

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pinnbröd med korv

Korv i pinnbröd är supergod utflyktsmat! Använd gärna lite roligare korvsorter, som lammkorv eller chilikorv. Toppa med karamelliserad rödlök, senap och rucola, till de stora barnens och de vuxnas glädje.

Pinnbröd med korv
Pinnbröd med korv

Ingredienser

400 gVetemjöl
100 gblandat vete-, dinkel- eller rågmjöl
1,5 tskSalt
2 tskBakpulver
3 mskSocker
2 dlVatten, ljummet
1 dlOlja, neutral
korvar, goda, gärna lamm
senap, gärna stark och syrlig
ruccolasallad

Karamelliserad rödlök

2 rödlökar
2 msksmör
2 msksocker
2 mskrödvinsvinäger
Salt

Gör så här

  1. Blanda ihop allt det torra i en skål. Tillsätt olja och vatten, och knåda degen blank och smidig. Om degen verkar väldigt fast kan du tillsätta lite mer vatten.
  2. Slå in degen i plastfolie eller i en plastpåse så att den inte torkar på ytan.
  3. Rensa och skär löken i tunna skivor. Fräs löken mjuk i smöret.
  4. Strö över socker och fräs löken ytterligare på medelvärme tills löken är helt mjuk och karamelliserad.
  5. Tillsätt vinäger och låt koka tills all vätska har avdunstat. Krydda löken med en nypa salt.
  6. Vira en bit deg runt varje korv och trä upp det hela på ett spett eller en pinne. Grilla korven över glöden på en eld eller grillen. Vänd pinnen ofta så att brödet blir jämnt gräddat.
  7. Servera korvarna med karamelliserad lök, senap och ruccolasallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pinnbröd med korv

Ämnen